Națională

De ce “unioniștii” o mușcă de fund pe Maia Sandu?

00:47, 27 martie 2018

„Unioniștii” de la 10TV și Timpul.md caută cu orice preț s-o muște pe Maia Sandu. E vorba de o antipatie personală sau acest grup execută doar o comandă politică?

Cei care mă cunosc sau care urmăresc din când în când comentariile mele în rețele de socializare au pe blog știu că nu am nicio simpatie față de Maia Sandu. Dimpotrivă, cred că prezența ei în viața noastră politică este una nocivă. E o apreciere subiectivă, pentru că îmi displac viziunile ei politice și stilul ei de a face politică,  îmi displace acea categorie de oameni care văd în ea un nou apostol al vremurilor noastre. În plus, cred în continuare că implicarea femeilor în politică este o idee proastă.

Dar nu despre asta am vrut să scriu. Am vrut să atrag atenție asupra modului în care așa-numita zonă „unionistă” încearcă să o “torpileze” sistematic, prin scoaterea unor afirmații din context, prin falsuri, prin evocarea a tot felul de ipoteze penibile.

Iată unul din cele mai proaspete exemple: 10TV, care face parte dintr-un media holding cu Timpul.md, controlat de frații Tănase, publică un material cu următorul titlu: “Maia Sandu, PAS greșit în fața Academiei Române. Lipsită de solidaritate, manipulează românii reuniți la București în ajunul Centenarului”.

Maia Sandu, articol de pe 10TV

Maia Sandu, articol de pe 10TV

Chiar dacă este un articol de opinie, textul nu este semnat. E anonim. Prin urmare, poziția și întreaga responsabilitate este asumată de instituția de presă care l-a publicat. S-ar crea impresia că cei de la 10TV se complac într-un rol nedemn de killeri politici, care lovesc pe ascuns, de pe la colțuri.

Cine și de ce are nevoie de unionism în ajunul alegerilor parlamentare

Care este logica, raționamentul unui astfel de comportament? Cum se poate explica această poziționare politică bizară? Exces de zel în apărarea “cauzei unioniste”?  Nu e vorba de un caz singular, ci de o campanie bine țintită.  Răspunsul îl veți găsi dacă atrageți atenția la sprijinul financiar pe care timpul.md și 10TV îl primesc din bugetul de stat al României prin intermediul Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și cine este basarabeanul parașutat în acest minister direct în funcția de secretar de stat, care la sigur joacă un rol decisiv în distribuirea fondurilor de la București pentru “oamenii de-ai casei” de la Chișinău. Puneți cap la cap toate aceste date și veți înțelege care este marea șmecherie în tot acest “unionism” de paradă.

Revin de la ce am pornit. Sunt departe de intenția de a lua vreo apărare lui Maia Sandu. Pur și simplu nu îmi plac lichelele care preferă să lovească pe la spate, dedându-se la tot felul de josnicii.

A se vedea și: De ce a participat Maia Sandu la un eveniment unionist