Națională

Prezentator TV din Ucraina: românii și maghiarii sunt niște agramați!

16:44, 23 septembrie 2017

După adoptarea legii învățământului, mesajele în adresa românilor și maghiarilor devin tot mai agresive. Recent, prezentatorul unui postului TV ucrainean i-a numit “agramați” și “inculți” pe etnicii români și maghiari din regiunea Transcarpatia pentru că nu cunosc limba ucraineană, scrie portalul Politnavigator.

Astfel prezentatorul, Ostap Drozdov, a caracterizat locuitorii regiunii Transcarpatia  în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune ZIK .

În trecut moderatorul a mai provocat un scandal cu tentă naționalistă după ce  în timpul unei transmisiuni în direct a alungat din platoul de filmare un expert care nu vorbea limba ucraineană.
A se vedea aici video în care expertul este alungat din studio:

Drozdov a afirmat că o treime din elevii școlilor din Transcarpatia nu cunosc limba ucraineană și nu sunt capabili să susțină examenele de absolvire”.

“Obținem niște elevi inculți, agramați, care se pretind a fi cetățeni ucraineni, dar care nu sunt în stare să susțină un examen de absolvire a școlii. E vorba de 36 la sută din absolvenți din Transcarpatia. În primul rând, e vorba de maghiari și români. De fapt, 60 la sută din maghiari și români nu susțin examenele de absolvire și trăiesc în Ucraina fără a cunoaște limba ucraineană”, a declarat Drozdov.

Chiar mi-e interesant până unde va ajunge etnocentrismul ucrainean, mai ales dacă Poroșenko va bloca legea învățământului la presiunea factorilor externi.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,