Minorități

Miliardarii americani din spatele agendei LGBT

15:34, 1 februarie 2020

Ceva mai devreme, presa occidentală progresistă publicase niște materiale despre miliardarii americane care ar sta în spatele mișcărilor conservatoare, având o agendă pro-familie și în Europa. Chiar și Netflix a prezentat un film documentar în care încearcă să sugereze existența unei adevărate conspirații mondiale ale conservatorilor. Să vedem cum stă treaba și în partea cealaltă a baricadelor.

Vă propun mai jos un articol tradus de pe portalul american First Things

Cu puțin timp în urmă, mișcarea LGBT reprezenta un grup mic de oameni care se zbăteau pentru a rămâne ceea ce sunt într-o cultură heterosexuală. Homosexualii și lesbienele erau defavorizați, supuși discriminării și abuzului. Poveștile lor erau tragice, suferințele lor dramatizate de SIDA și Rock Hudson, de filmul Brokeback Mountain și Matthew Shepard.

În prezent, însă, mișcarea nu mai reprezintă un grup de proscriși care sunt persecutați. Agenda LGBT, observați că s-a adăugat litera T pentru transsexuali, a devenit o forță puternică și agresivă în societatea americană. Promotorii ei sunt reprezentații de top ai mass-media, mediului academic, ai altor profesii, dar cei mai importanți provin din cadrul marilor corporații și asociaților filantropice.  

Să observăm următorul caz. Jon Stryker este nepotul lui Homer Stryker, un chirurg care a înființat Corporația Stryker. Situată în Kalamazo, statul Michigan, Corporația Stryker a vândut echipamente medicale și programe pentru computer, în valoare de 13,6 miliarde, în 2018. Jon, moștenitorul companiei, este homosexual. În 2000, el a creat Fundația Arcus, o organizație non-profit, care apără drepturile homosexualilor. Experiența lui Jon Stryker ca o persoană homosexuală l-a determinat să-și creeze propria organizație. Fundația Arcus a oferit mai mult de 58, 4 milioane de dolari  programelor și organizațiilor care susțin mișcarea LGBT, între anii 2007 și 2010, astfel organizația acestuia a devenit una dintre finanțatorii cei mai importanți ai mișcării. Stryker a dat mai mult de 30 de milioane de dolari Fundației Arcus, timp de 3 ani.

Stryker a fondat Arcus atunci când epidemia SIDA era sub control în SUA. Până atunci, el a fost președintele Depot Landmark LLC, o companie care se specializa în renovarea clădirilor istorice. Datorită locului de muncă precedent, a putut renova un spațiu pentru fundația sa din orașul Kalamazoo. De asemenea, Jon era membru fondator al Greenleaf Trust, o firmă privată ce se ocupa de gestionarea banilor, având sediul, de asemenea, în orașul Kalamazoo.

Sora lui Jon, Ronda Stryker, este măritată cu William Johnston, șeful Greenleaf Trust. Ea este vicepreședintele Colegiului Spelman, pentru care Fundația Arcus a oferit un grant de 2 milioane de dolari, în numele feministei lesbiane Audre Lorde. Banii sunt alocați pentru programul de studiu queer. Ronda și Johnston au oferit Colegiului Spelman 30 de milioane de dolari, cea mai mare sumă de la donatorii în viață în cei 137 de ani de la fondare. De asemenea, Ronda este administratoarea Colegiului Kalamazoo ( unde Fundația Arcus a oferit un grant de 23 de milioane de dolari pentru ,, social justice leadership”, în 2012) și membră a  Comisiei Școlii Medicale Harvard (Harvard Medical School Board of Fellows).

Pat Stryker, altă soră a lui Jon, a lucrat împreună cu homosexualul Tim Gill. Gill conduce una dintre cele mai mari organizații non-profit pentru persoanele LGBT, din America, și a fost apropiat de familia Stryker de când Jon a creat Fundația Arcus.

În 19999, Tim Gill și-a vândut acțiunile companiei proprii de programe, Quark, și a ales să administreze Fundația Gill, în Colorado. Acesta a lucrat cu Pat Stryker și alți doi filantropiști bogați. Cei menționați au devenit cunoscuți ca cei patru călăreți ai Apocalipsei din cauza strategiei lor feroce, având scopul de a schimba statul Colorado din unul roșu în unul albastru.

Cei patru au băgat jumătate de miliard de dolari în grupuri mici care susțineau mișcarea LGBT. Gill, în cadrul Premiilor GLSEN Respect din 2015, a spus că de când l-a cunoscut pe Jon Stryker, aceștia au ,,complotat, făcut planuri, schiat și călătorit”, de asemenea ,,i-am pedepsit pe cei răi și i-am răsplătit pe cei buni”.

Anterior anului 2015, Stryker deja și-a construit o infrastructură politică pentru a promova ideologia identității de gen în lume, donând milioane organizațiilor mici și mari. Printre aceste se numără și ILGA, o organizație LGBT din Europa și Asia Centrală, cu membri din 54 de țări, și Transgender Europe, care e vocea persoanelor trans din Europa și Asia, cu membrii din 43 de țări (Transgender Europe a fondat o organizație mai mică precum TENI, Trangender Equality Network Irlanda).

În 2008, Fundația Arcus a înființat Arcus Operanting Foundation, care organizează conferințe, programe de leadership și cercetări științifice. La o întâlnire din 2008, la Bellagio, Italia, 29 de lideri internaționali s-au angajat să își extindă acțiunile filantropice pentru a susține mișcarea LGBT. La întâlnirea dată, pe lângă Stryker și Ise Bosch, a fost prezent fondatorul Fundației Dreilinden din Germania, Michael O’Flaherty, unul dintre raportorii pentru Principiile Yogyakarta pentru aplicarea drepturilor omului privind orientarea sexuală și identitatea de gen (principii formulate în  2006, în Indonezia). Odată cu formularea Principiilor Yogyakarta, s-au plantat semințele pentru ca politica de gen să fie implementată și în sistemul legal al statului american. O’Flaherty a fost ales membru al Comisiei Drepturile Omului ONU din 2004.

După întâlinrea de la Bellagio, Arcus a creat MAP, pentru a ține cont de sistemul complex al promovării drepturilor LGBT și a investi în grupurile care vor promova identitatea de gen și transgenderismul în societate.

Simultan, LGBTI Core Group a fost format ca un grup informativ în cadrul statelor membre ONU, care are funcția de a raporta problemele privind drepturile LGBTI la ONU.

O altă organizație fondată de Arcus e Outright Action International și Comisia Drepturi Umane. Membrii grupului de bază includ țări precum: Albania, Australia, Brazilia, Chile, Colombia, Costa Rica, Croația, El Salvador, Franța, Germania, Israel, Italia, Japonia, Montenegro, Mexic, Noua Zeelandă, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Uruguay, precum și UE și Comisarul ONU pentru drepturile omului.

Aceste inițiative promovează identitatea de gen și transgederismul prin a antrena liderii politici, a promova legi pentru persoanele trans, pentru libertatea religioasă, educație și drepturile civile. Principalele organizații care susțin Fundația Arcus sunt într-un număr impresionant: Centrul pentru Progresul American, ACLU, Centrul Transgender, Proiectul Justiția Trans, OutRight Action InternationalHuman Rights WatchGATE, Parliamentarians for Global Action (PGA), Consiliul pentru egalitate globală, ONU, Amnesty International și  GLSEN. Consiliul informațional privind educația sexuală (SIECUS), în colaborare cu Advocates for Youth, Answer, GLSEN, Fundația Campania Drepturile Omului, și Federația Planificare Parentală Americană, a inițiat o campanie pentru a informa despre necesitatea modificării abordărilor culturale privind sexualitatea. 61 de organizații au semnat o scrisoare de susținere.

În 2013, Adrian Coman, un veteran al Organizației fondate de Soros ( care promovează agenda LGBT și au inițiat campanii pentru copii transgenderi) a fost numit director al programului internațional privind drepturile umane în cadrul  Fundației Arcus, având scopul de a promova ideologia de gen la nivel mondial. Anterior, Coman, a fost director de program  al Comisiei Internaționale Drepturile Umane pentru homosexuali și lesbiene. În 2015, Fundația Arcus a oferit bani Fundației NoVo, care are un program pentru transgenderism. Fundația NoVo a fost fondată de Peter Buffett, fiul miliardarului Warren Buffett. 

Aceste programe și inițiative promovează identitatea de gen prin a susține diferite organizații, societăți culturale și sportive, a realiza traininguri în cadrul școlilor (GLSEN, al cărui fondator a fost adus la Arcus în 2012 ca membru al directorilor, a influențat curriculum din multe școli) , universităților,  precum și instituțiilor medicale – printre care Fundația Psihologilor Americani.

Fondurile oferite de Fundația Arcus ajută Fundația Psihologilor Americani (cea mai mare organizație a psihologilor din SUA) să elaboreze ghiduri pentru stabilirea practicilor psihologice pentru persoanele trans. Psihologii sunt încurajați să modifice concepția lor despre identitatea de gen, pentru a include identități medicale abstracte.

Totodată, Fundația Arcus încurajează companiile să investească în mișcarea LGBT. Ținem să menționăm încă o data că Stryker este moștenitorul al unei corporații medicale care valorează 13,6 miliarde de dolari. Trebuie să privim asupra corporațiilor care susțin mișcarea LGBT când are loc ,,pride month” pentru a observa succesul pe care l-a avut Arcus.

Astfel prin exemplele oferite mai sus, putem concluziona că Mișcarea LGBT de altădată s-a metamorfozat într-un animal necruțător, unul care are legături puternice cu industria medicală și cu corporațiile globale. Lobby-ul farmaceutic  este cel mai mare în Congresul American. Deși, activiștii prezintă mișcarea LGBT ca fiind una slabă, un grup fără putere, care este supus discriminării și opresiunilor, de fapt, în realitate, aceștia au o imensă putere și influență, putere pe care o folosesc pentru a schimba legile, educația și societatea.

Jennifer Bilek writes from New York City.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,